Ruské obchody Eldorado patřící PPF a EMMA jsou prý na prodej

25.08.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Moskva 25. srpna (ČTK) - Ruský prodejce elektroniky a domácích spotřebičů Eldorado je prý na prodej. Informoval o tom dnes ruský deník RBC s odvoláním na zdroje v investiční komunitě. Eldorado vlastní české investiční skupiny PPF a Emma Capital. Obě firmy agentuře Reuters řekly, že jednají o budoucnosti ruské firmy s mnoha stranami, bližší informace neposkytly.

Podle RBC je hlavním uchazečem o koupi Eldorada skupina Safmar patřící ruským podnikatelům Michailu Gucerjevovi a Michailu Šišchanovovi. Ti by Eldorado mohli spojit s jejich sítí Technosila. Safmar však podle zdrojů není jediným zájemcem.

\"V tuto chvíli nemůžeme komentovat situaci, protože poměrně komplikovaná mnohostranná jednání stále pokračují,\" citovala agentura Reuters mluvčí PPF. Podobně se vyjádřil i mluvčí EMMA Capital.

Eldorado je jedním z největších ruských řetězců obchodů s elektronikou a domácími spotřebiči. Firma byla založena v roce 1994. Skupina PPF do ní vstoupila v roce 2009. V současnosti vlastní PPF v Eldoradu podíl 80 procent a EMMA Capital 20 procent. Na konci června měla skupina v Rusku 412 obchodů a její tržby za první pololetí stouply o 25 procent na 59 miliard rublů (22 miliard Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK