Chebská průmyslová zóna bude potřebovat dalších téměř 1000 lidí

13.09.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Cheb 13. září (ČTK) - Chebská průmyslová zóna bude v brzké době potřebovat téměř 1000 nových zaměstnanců. Největší počet lidí, postupně až 350, chce zaměstnat společnost Tchibo, která dnes dokončila hrubou stavbu své haly a ještě letos chce začít se zkušebním provozem, řekl dnes ČTK ředitel Tchibo Praha Richard Hodul.

\"Pokud vím, tak už prvních 80 zájemců náš partner, firma Geis, má. Jsem optimista a věřím, že se nám podaří potřebné pracovníky sehnat. Většinou jde o dělnické profese, ale potřebujeme obsadit i manažerské pozice,\" uvedl Hodul.

Vedle Tchiba plánuje přijmout postupně až 300 zaměstnanců čínská firma BWI, s 200 zaměstnanci počítá společnost DHL, zhruba 100 jich potřebuje firma Deufol. Nabídky zaměstnání ale visí na plotě prakticky všech firem, které v průmyslové zóně v Chebu už působí.

Na Chebsku je přitom nejnižší nezaměstnanost v Karlovarském kraji, v srpnu klesla už na 3,7 procenta. Je zde i největší nabídka volných pracovních míst.

Podle chebského starosty Petra Navrátila (ČSSD) zájem o zaměstnance se už začíná projevovat tlakem na zvyšování minimálních mezd. \"To je pozitivní. Zřejmě ale budou i firmy, které pod tímto tlakem nevydrží a zkrachují,\" řekl starosta ČTK.

Chebský průmyslový park je dnes podle generálního ředitele developerské společnosti Panattoni Europe pro Česko a Slovensko Pavla Sovičky nejrychleji rostoucí zónou v Česku. Jak řekl, má navíc výhodu ve své různorodosti. V chebské zóně působí firmy z oblasti strojního, automobilového, textilního, dřevozpracujícího a chemického průmyslu, jsou zde logistická centra i výroba hraček.

Cheb má přitom reálnou šanci, že se další plánovaná zóna poblíž té dnešní stane jednou ze čtyř strategických zón v Česku. Rozhodnutí o tom vláda v pondělí o měsíc odložila.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK