Dopravce ČSAD MHD Kladno nově patří společnosti Arriva ČR

14.10.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kladno 14. října (ČTK) - Dopravce ČSAD MHD Kladno nově patří společnosti Arriva Transport ČR. Spojení firem povolil v září Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, následovalo vyplacení peněz a převod akcií. ČTK to dnes řekl ředitel firmy ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa. Cenu ani důvod prodeje společnosti nezveřejnily.

\"Jako výhodu pro společnost vidím to, že hlavní činností nového majitele je doprava, stejnou hlavní činnost provozuje i naše společnost. Ta koupě potvrzuje, že doprava bude dále hlavní činností naší společnosti,\" uvedl Landa.

ČSAD MHD Kladno zajišťuje hromadnou dopravu v Kladně a také meziměstskou dopravu na Kladensku a okolních okresech. Dosud patřila do koncernu REGA Přerov. Arriva získala i společnost KD Servis, která mimo jiné zajišťuje pro ČSAD MHD Kladno servis autobusů. I tato společnost patřila do koncernu REGA Přerov.

Arriva patří mezi největší autobusové dopravce nejen ve středních Čechách, od roku 2010 patří do koncernu Deutsche Bahn. Roční obrat skupiny Arriva činí v ČR přibližně čtyři miliardy korun, ročně přepraví přes 100 milionů cestujících, v oblasti pravidelné autobusové dopravy má na tuzemském trhu zhruba pětinový podíl, je také provozovatelem železniční dopravy mezi Prahou a Benešovem a Prahou, Olomoucí a Trenčínem.

ČSAD MHD má roční obrat zhruba 374 milionů korun, loni společnost přepravila přes 20 milionů cestujících.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK