Dolar posílil díky růstu šancí Clintonové na vítězství ve volbách

07.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 7. listopadu (ČTK) - Americký dolar zahájil týden výrazným růstem. Šance demokratické kandidátky Hillary Clintonové na vítězství v prezidentských volbách ve Spojených státech totiž podpořila zpráva o tom, že FBI neplánuje její stíhání v souvislosti s využíváním soukromého e-mailového účtu ve funkci ministryně zahraničí.

Kolem 10:00 SEČ vykazovalo euro vůči dolaru pokles o téměř 0,9 procenta na 1,1050 USD poté, co se v pátek vyšplhalo až na čtyřtýdenní maximum 1,1143 USD. Vůči japonskému jenu si dolar připisoval téměř 1,5 procenta na 104,59 JPY.

Šéf FBI James Comey v neděli uvedl, že nově nalezené e-maily Clintonové z doby, kdy vedla americkou diplomacii, neukazují na žádné porušení zákonů. Zpráva o prověřování nově nalezených e-mailů v minulých dnech posilovala šance na výhru republikánského kandidáta Donalda Trumpa.

Investoři považují Clintonovou za kandidátku, která by zachovala současné směřování Spojených států, zatímco případné Trumpovo vítězství mají spojeno spíše s nejistotou ohledně dalšího politického i ekonomického vývoje země.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK