Nezaměstnanost v hradeckém kraji v říjnu klesla na 3,6 procenta

08.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 8. listopadu (ČTK) - Nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji se v říjnu snížila o jednu desetinu procentního bodu na 3,6 procenta. Bez práce bylo 13.606 lidí, o 473 méně než v září, kdy bylo bez práce 14.079 osob. Loni v říjnu nezaměstnanost činila 4,6 procenta. Počet volných míst v kraji v říjnu meziměsíčně klesl o 559 na 6377 míst. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR.

Nezaměstnanost v říjnu poklesla ve všech pěti okresech hradeckého kraje. Nejnižší nezaměstnanost je na Rychnovsku, kde působí rostoucí závod Škody Auto v Kvasinách. Rychnovsko mělo s hodnotou 1,8 procenta nadále nejnižší nezaměstnanost v ČR. V popředí republikového žebříčku je i Jičínsko, kde 2,7 procenta znamenalo pátou nejnižší nezaměstnanost v zemi. Nejvyšší nezaměstnanost v kraji měl v říjnu s hodnotou 4,3 procenta okres Hradec Králové.

Ve srovnání s celostátním průměrem byla nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji výrazně nižší. Podíl nezaměstnaných v celé zemi činil na konci října pět procent, v září to bylo 5,2 procenta.

V krajském srovnání měl nižší nezaměstnanost než hradecký kraj jen Plzeňský kraj, kde nezaměstnanost činila 3,4 procenta. Nezaměstnanost jako hradecký kraj vykázaly ještě Praha a Pardubický kraj.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK