Nezaměstnanost na jihu Moravy je rekordně nízká

08.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 8. listopadu (ČTK) - Podíl nezaměstnaných na jižní Moravě v říjnu klesl o 0,2 procentního bodu na 5,7 procenta. Nezaměstnanost je nejnižší od roku 2008. Počet uchazečů o zaměstnání klesl na 45.924 lidí, při zhruba stejném počtu volných pracovních míst jako v září. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnil Úřad práce.

Nezaměstnanost v regionu letos většinou klesala, výjimkou bylo mírné zvýšení počtu lidí bez práce v červenci a stagnace v srpnu. Loni v říjnu byla nezaměstnanost o 0,8 procentního bodu vyšší, před dvěma lety dokonce o dva procentní body.

Úřady práce na jihu Moravy ke konci minulého měsíce nabízely 12.023 volných pracovních míst, což je jen o 19 méně než v září. Stále platí, že nejvíce volných míst je v Brně - aktuálně 4264. Na jedno volné místo jsou čtyři lidé v evidenci Úřadu práce.

V Brně je v regionu aktuálně nejvyšší podíl nezaměstnaných hned po zemědělských okresech, jako jsou Hodonínsko a Znojemsko. Naopak na Vyškovsku je bez práce jen 3,4 procenta lidí, což je poloviční číslo oproti Brnu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK