Marcela Hrdá z CEFC nově vede dozorčí radu Pivovarů Lobkowicz

22.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. listopadu (ČTK) - Předsedkyní dozorčí rady společnosti Pivovary Lobkowicz Group (PLG) se stala Marcela Hrdá, výkonná viceprezidentka firmy CEFC Group (Europe) Company, která v pivovarech drží většinový podíl. Nejvyšší exekutivní manažerka čínské CEFC v Evropě, která do funkce nastoupila v říjnu, plánuje další investice do výroby a distribuce a zvýšení exportu českého piva do Číny. Novým generálním ředitelem pivovarů bude Kamil Špendla. CEFC to dnes sdělila ČTK.

Mluvčí CEFC Group (Europe) Company Pavel Bednář ČTK řekl, že Hrdá nastoupila na jedno z neobsazených míst v dozorčí radě, která ani nyní není úplná a chybí v ní jeden člen. V dozorčí radě počátkem září skončil dlouholetý šéf pivovarů Zdeněk Radil.

Hrdá uvedla, že CEFC plánuje ve společnosti PLG navýšit svůj podíl na 100 procent. \"Dojde k posílení základního jmění společnosti, což umožní další investice do výroby a distribuční sítě. Příkladem je nová linka na stáčení piva do plechovek v pivovaru v Protivíně,\" podotkla.

Nový generální ředitel PLG Špendla v minulosti působil na řídicích pozicích například v Delvita Group či ve slovenské společnosti Pražiarne, baliarne obchodu. Nové vedení firmy má vedle posílení distribuce piva v Česku přichystat restrukturalizaci společnosti a připravit ji pro zvýšení vývozu piva na čínský trh. \"Kvalita a světový věhlas českého piva stejně tak jako zázemí CEFC v Číně pomohou významně otevřít dveře na tamní trh,\" uvedla firma v tiskové zprávě.

Vedení PLG doplní Jiří Kaleta, který bude zastávat pozici ředitele pro obchod a marketing skupiny. Jedním z jeho hlavních úkolů bude expanze na čínský trh, bude se věnovat i rozšíření aktivit PLG ve střední a východní Evropě. Součástí nejužšího manažerského týmu zůstává současný finanční ředitel PLG Jiří Charvát, který nově nastoupil do představenstva firmy.

Pivovary Lobkowicz Group na konci července po vytěsnění minoritních akcionářů stáhla akcie z pražské burzy. Lobkowicz je čtvrtou největší pivovarskou skupinou na českém trhu. Skupinu tvoří sedm regionálních pivovarů v Protivíně, Uherském Brodě, Jihlavě, Hlinsku, Klášteře nad Jizerou, Vysokém Chlumci a Černé Hoře. Mezi hlavní značky patří Lobkowicz, Rychtář, Klášter, Platan, Ježek, Černá Hora a Uherský Brod.

CEFC China si Českou republiku vybrala jako hlavní sídlo svých evropských aktivit. V Česku od loňského září vedle PLG kapitálově vstoupila do J&T Finance Group, strojírenské společnosti Žďas, letecké společnosti Travel Service, internetové cestovní agentury Invia.cz, mediální skupiny Médea Group a vydavatelského domu Empresa Media a Televizní skupiny Barrandov. CEFC vlastní dva pražské pětihvězdičkové hotely Mandarin Oriental Prague a Le Palais Art Hotel Prague a historickou budovu bývalé Živnobanky v centru Prahy. Firma je i majoritním majitelem fotbalového klubu Slavia Praha.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK