V jihočeském kraji od nového řádu mírně přibude vlakových spojů

23.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. listopadu (ČTK) - V Jihočeském kraji od nového jízdního řádu přibude železničních spojů o 0,7 procenta. V dálkové dopravě přibude expresní spojení do rakouského Lince, které zkrátí cestu mezi Prahou a Českými Budějovicemi o 20 minut na zhruba dvě hodiny. Na dnešním setkání s novináři to řekl Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.

Spojení Českých Budějovic s hlavním městem se prostřednictvím devíti párů expresních vlaků zkrátí na hodinu a 58 minut ve směru z Prahy do Budějovic a na dvě hodiny a čtyři minuty v opačném směru. Klasické rychlíky, které budou doplňovat expresy, urazí vzdálenost Praha - České Budějovice za dvě hodiny a 20 minut. V opačném směru cesta potrvá o dvě minuty dále. Novinkou je u těchto spojů zastávka v Plané nad Lužnicí.

V regionální dopravě přibudou mimo jiné spoje mezi Táborem a Pískem, rovněž přibudou dva páry vlaků mezi Pískem a Ražicemi. Nové spoje budou jezdit ve dnech školního vyučování. Ve večerních hodinách přibude trojice spojů mezi Veselím nad Lužnicí a Jindřichovým Hradcem. Další novinkou je večerní spoj z Lipna nad Vltavou do Rybníku. Navýší se i počet spojů mezi Táborem a Milevskem.

V regionální přeshraniční dopravě přibude spoj z Českých Velenic do rakouského Gmündu s odjezdem v 7:30 a příjezdem do Gmündu v 7:34, který je o objednán pro žáky gymnázia dojíždějící z Českých Velenic. Jde zhruba o 60 českých studentů, kteří studují na rakouském gymnáziu a kterým spojení objednal Jihočeský kraj, uvedl ředitel obchodního regionálního centra České Budějovice Českých drah Jiří Kafka. Dalším nově objednaným ranním spojem je osobní vlak vyjíždějící v 6:16 z Lenory a příjezdem do Volar v 6:30.

Celkem bude v Jihočeském kraji po 11. prosinci, kdy vstoupí v platnost nový jízdní řád, během pracovních dnů v provozu 470 vlaků, z toho 356 regionálních.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK