Dolar dále posiluje a dnes dosáhl třináctiletého maxima

23.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New YORK 23. listopadu (ČTK) - Dolar dnes vystoupil na své třináctileté maximum, když byly zveřejněny údaje o dobrých hospodářských výsledcích USA. Ty dále posílily dohady, že americká centrální banka (Fed) příští měsíc a v roce 2017 zvýší úrokové sazby.

Dolar získával vůči japonskému jenu, dosáhl sedmiměsíčního maxima 112,73, což je nárůst o 1,4 procenta. K euru vystoupal na nejvyšší hodnotu od začátku prosince. Okolo 17:00 SEČ se prodával za 1,0547, což je nárůst o 0,7 procenta oproti úterku.

\"Spekulace o prosincovém zvýšení sazeb nepřipouštějí téměř žádné pochyby,\" řekl agentuře Reuters Lukman Otunuga, analytik Forex Time Ltd (FXTM) z britského Croydonu. \"To zajistí, že dolar zůstane silný a bude pokračovat v cestě vzhůru.\"

Po zářijovém propadu vyskočily v minulém měsíci v USA o 0,4 procenta objednávky na zboží dlouhodobé spotřeby. Další dobrou zprávou bylo, že se snížil počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Očekávané prosincové zvýšení úrokových sazeb by měl ještě urychlit růst inflace.

vjn sva

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK