Prima získala licenci pro vysílání Primy plus na Slovensku

24.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. listopadu (ČTK) - Společnost FTV Prima získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci na družicové vysílání nového programu Prima plus na Slovensku. Prostřednictvím programu chce Prima na Slovensku nabízet vlastní tvorbu, licence platí 12 let. Vyplývá to z dnešního oznámení rady.

Prima rovněž od RRTV dostala licenci na 12 let pro vysílání plnoformátového programu Prima +1 na území České republiky. Server Mediaguru tento týden uvedl, že Prima pro názvy Prima plus a Prima +1 požádala u Úřadu pro průmyslové vlastnictví o registraci nových ochranných známek.

Slovenský soud nedávno předběžným opatřením nařídil slovenskému kabelovému operátorovi Satro, aby na Slovensku zastavil šíření televizních stanic Primy. Prima totiž nemá vysílací práva k některým převzatým pořadům mimo území ČR. Prima rozhodnutí uvítala s tím, že připravuje řešení, aby Slováci mohli sledovat její pořady legálně. Dnes ale nechtěla komentovat, zda půjde právě o kanál Prima plus. Bližší informace chce podle mluvčí Gabriely Semové poskytnout v příštích dnech.

Podobně již na začátku letošního roku konkurenční Nova vytvořila pro vysílání na Slovensku placený kanál Nova International, kde nabízí svou původní tvorbu. Stejně postupuje i slovenská Markíza v Česku.

Skupina FTV Prima provozuje televizní kanály Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Comedy Central. Vlastníky mateřské společnosti FTV Prima Holding jsou rovným dílem GES Media Europe českého podnikatele Ivana Zacha a švédská MTG Broadcasting. Loni skupina zvýšila zisk o 48 procent na 298,3 milionu korun. Tržby stouply o sedm procent na 2,8 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK