Úsek D1 Hořice - Koberovice opraví Eurovia a Colas za 842 mil. Kč

28.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koberovice (Pelhřimovsko) 28. listopadu (ČTK) - Zakázku na opravu dálnice D1 mezi Hořicemi a Koberovicemi na Pelhřimovsku získalo sdružení firem Eurovia a Colas. Opravy udělá za 841,8 milionu korun bez daně. Práce budou zahájeny na jaře příštího roku a potrvají dvě stavební sezóny, sdělil dnes ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Na modernizaci 6,5 kilometru dálnice mezi exity 75 Hořice a 81 Koberovice přijalo ředitelství sedm nabídek. Vyhrálo sdružení vedené společností Eurovia CS, jehož dalšími členy jsou firmy Colas CZ a Eurovia Beton. Podle údajů ŘSD toto sdružení nabídlo nejnižší cenu a záruční dobu 120 měsíců. \"Vítězné sdružení bylo doporučeno hodnoticí komisí, kterou jmenovala vláda ČR,\" uvedl Rýdl.

Předpokládaná hodnota této zakázky činila miliardu korun bez DPH. Nabídky jednotlivých uchazečů se pohybovaly v rozmezí od vítězných 841,2 milionu Kč po 979,9 milionu Kč.

Dálnice D1 by měla být kompletně opravena do roku 2020. Bude ale nutné zvýšit tempo oprav, v jednu dobu tak budou silničáři příští rok opravovat až devět úseků dálnice. Na setkání s novináři to minulý týden řekl ministr dopravy Dan Ťok. K současným čtyřem opravovaným úsekům u Psářů, Jihlavy, Měřína a Velké Bíteše příští rok přibudou úseky Ostředek - Šternov, Hořice - Koberovice, Humpolec - Větrný Jeníkov a Velké Meziříčí - Lhotka.

Celá oprava dálnice D1 mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru je rozdělena do 21 úseků, které se opravují postupně. Nyní silničáři pracují na čtyřech úsecích, dalších šest bylo uvedeno do provozu. Celkové náklady na opravy všech vybraných úseků ŘSD odhaduje na 20 až 21 miliard korun.

Věra Stejskalová dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK