ČS končí spolupráci s Fincentrem a podává na ni žalobu

23.01.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. ledna (ČTK) - Česká spořitelna ukončuje spolupráci s poradenskou společností Fincentrum a podává na ni žalobu. Fincentrum bylo jejím smluvním partnerem pro distribuci finančních služeb. Banka dospěla k tomuto rozhodnutí na základě opakovaného jednání této společnosti, které bylo v neprospěch ČS nebo ji přímo poškozovalo, sdělila spořitelna dnes ČTK. Vyjádření Fincentra ČTK zjišťuje.

Hlavním důvodem je podle spořitelny neoprávněné využívání značek Premier a Moje zdravé finance ze strany Fincentra. \"V současné době dochází používáním těchto značek společností Fincentrum k záměrnému matení klientů, na což si klienti stěžují,\" uvedla ČS. Fincentrum patří mezi tři největší externí partnery, se kterými spořitelna spolupracuje. \"U hypoték jde za externími partnery zhruba o polovina obchodů, přesná čísla zveřejňovat nebudeme,\" dodala ČS.

Česká spořitelna, která patří do finanční skupiny Erste Group, je z hlediska počtu klientů největší tuzemskou bankou. K 30. září měla Finanční skupina ČS 4,71 milionu klientů.

Fincentrum bylo založeno v dubnu 2000 a dlouhodobě se řadí mezi trojici nejvýznamnějších finančně-poradenských společností v Česku a na Slovensku. Hodnota společnosti přesahuje miliardu korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK