LSE se domnívá, že EK neschválí její fúzi s Deutsche Börse

27.02.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 27. února (ČTK) - Londýnská akciová burza London Stock Exchange (LSE) považuje za nepravděpodobné, že Evropská komise schválí její spojení s německou burzovní společností Deutsche Börse. Firmy LSE a Deutsche Börse se na fúzi v hodnotě kolem 29 miliard eur (784 miliard Kč) dohodly zhruba před rokem.

\"Na základě současného postoje komise se LSE domnívá, že komise pravděpodobně neposkytne svolení k fúzi,\" uvedla LSE. Dodala, že komise po ní požaduje, aby prodala svůj 60procentní podíl v platformě pro obchodování s dluhopisy MTS. Tento požadavek LSE považuje za nepřiměřený a domnívá se, že prodej tohoto podílu by byl obtížný a poškodil by její aktivity.

\"Po zohlednění všech relevantních faktorů dospělo vedení LSE k závěru, že se nemůže zavázat k prodeji MTS,\" píše se ve zprávě LSE. Firma rovněž uvedla, že bude i nadále pracovat na realizaci spojení s Deutsche Börse. Dodala však, že tato fúze nebude možná, pokud komise nezmění svůj postoj. Evropská komise se ke zprávě LSE odmítla vyjádřit.

pmh

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK