Komise vybrala pro opravu Negrelliho viaduktu Hochtief a Strabag

28.02.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. února (ČTK) - Hodnoticí komise vybrala k opravě pražského Negrelliho viaduktu sdružení firem Hochtief, Strabag a Avers. Cenu zakázky sdružení stanovilo na 1,046 miliardy korun bez DPH. ČTK to dnes řekl Marek Illiaš, mluvčí Správy železniční dopravní cesty, která je investorem stavby. Sdružení zvítězilo s nejnižší cenou mezi třemi uchazeči.

Pokud se žádná z neúspěšných firem proti rozhodnutí komise neodvolá, předpokládá SŽDC podepsání smlouvy během tří týdnů, uvedl Illiaš. Podobně je to s další významnou železniční zakázkou na úpravy železničního spojení mezi pražskou Hostivaří a hlavním nádražím. Komise vybrala za vítěze sdružení Metrostav, Swietelsky a SMP CZ.

Oprava historického Negrelliho viaduktu je součástí plánované modernizace trati na Kladno s odbočkou na pražské letiště, která bývá často označována jako rychlodráha. Součástí plánovaných oprav bude kromě výměny železničního svršku a spodku rozebrání dvou mostních oblouků na Štvanici, které poškodily povodně a jejichž stav označuje SŽDC za havarijní.

Celá rekonstrukce Negrelliho viaduktu by měla trvat do roku 2019 a bude spojená s omezením provozu na linkách směřujících přes most na Masarykovo nádraží. Při hladkém průběhu příprav by mělo s pracemi začít letos na jaře. Cena nabízená vítězným sdružením je o téměř 150 milionů nižší, než kolik původně SŽDC předpokládala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK