Izraelská Teva propustí podle tisku deset procent zaměstnanců

23.03.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jeruzalém 23. března (ČTK) - Izraelská farmaceutická společnost Teva Pharmaceutical Industries by mohla propustit po celém světě až 6000 zaměstnanců, což je zhruba deset procent celkového počtu. Napsal to dnes přední izraelský finanční deník Calcalist. Teva je největší světový výrobce generických léků a vyrábí je i v České republice.

Mluvčí Tevy zprávu podle agentury Reuters odmítl komentovat. Rušení pracovních míst má být podle listu součástí nového dlouhodobého plánu zvýšit efektivitu a zotavit se z potíží, v jehož rámci už firma v Izraeli snížila počet zaměstnanců zhruba o 100. Teva zaměstnává po světě kolem 57.000 lidí a je největší izraelskou společností s veřejně obchodovanými akciemi.

Teva má za sebou neklidný rok a její akcie se propadly o 72 procent. Minulý měsíc nečekaně odstoupil dosavadní výkonný šéf Erez Vigodman a nový management bude muset obnovit důvěru investorů ve firmu po řadě nákladných akvizic a zpoždění v uvádění nových léků na trh.

Teva v České republice vlastní někdejší farmaceutické firmy Galena a Pliva-Lachema. Podle svých internetových stránek je druhým největším dodavatelem na českém trhu generických léků, tedy kopií produktů, kterým vypršela patentová ochrana.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK