Odboráři zlínského závodu chystají stávku, hledají termín

27.03.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 27. března (ČTK) - Odboráři zlínského závodu společnosti Mitas začínají chystat stávku. Hledají vhodný termín a formu protestu. Stávka by měla být tento, nebo příští týden, termín bude oznámen médiím i zaměstnavateli tři dny předem, řekl dnes ČTK předseda tamní odborové organizace Vladislav Jandásek. Odbory požadují zvýšení mezd. Vyjádření vedení společnosti ČTK zjišťuje.

Odboráři dnes jednali s vedením závodu. \"Nepřišli však s žádným návrhem. K těm našim uvedli, že nemají oprávnění se k nim vyjádřit,\" uvedl Jandásek.

Odboráři již minulý týden získali dostatek podpisů pro vyhlášení stávky. S jejich sběrem začali v úterý odpoledne. \"K dnešnímu dni máme asi 500 podpisů,\" řekl Jandásek. V závodě pracuje zhruba 700 lidí, v odborech je jich přibližně 440.

Stávková pohotovost v závodu platí od 10. března. Kvůli nízkým mzdám byla v pátek vyhlášena také v pražském závodě společnosti Mitas.

Mitas je předním evropským výrobcem zemědělských pneumatik. Závody má také v Srbsku a USA, vyrábí také průmyslové pneumatiky a pneumatiky pro motocykly.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK