Vizovické likérce Rudolf Jelínek loni vzrostl zisk na 29 mil.Kč

24.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vizovice (Zlínsko) 24. dubna (ČTK) - Zisk vizovické likérky Rudolf Jelínek loni vzrostl o devět procent na 29,2 milionu korun. Tržby za prodej vlastních výrobků klesly o sedm procent na 389 milionů korun. Výnosy likérky činily téměř 440 milionů korun. Představenstvo akciové společnosti Rudolf Jelínek hodnotí výsledky loňského roku jako velmi dobré, odpovídající výborné ekonomické situaci v České republice, sdělil dnes ČTK předseda představenstva a generální ředitel společnosti Pavel Dvořáček.

\"V roce 2016 jsme za prodej vlastních výrobků utržili 389 milionů, což je meziroční pokles z důvodu aplikace zákona o významné tržní síle. Základem zůstávají tržby v České republice, které jsou stále ovlivněny doznívajícími dopady zákona o významné tržní síle, nicméně se nám daří navyšovat podíl exportu. Nejvýznamnějšími zahraničními trhy zůstávají Slovensko a USA, nově jsme zaznamenali úspěšný růst v Polsku,\" uvedl Dvořáček.

Export vlastních výrobků se na loňských tržbách podílel 35 procenty, což je o více než 12 procent více než v roce 2015. Produkty likérky směřovaly do 40 zemí.

Likérka loni opět rozšiřovala své sady, momentálně mají rozlohu 163 hektarů. Letos chce společnost investovat 50 milionů korun do rekonstrukce a přestavby skladovacích a zracích kapacit ve vizovickém areálu, která bude zahájena koncem letošního roku. Vybuduje také podnikovou prodejnu, degustační bar a muzeum na pražském Klárově, dokončena by měla být v roce 2018.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK