Koruna se dnes snažila posilovat k euru, končila na 26,85 Kč/EUR

25.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. dubna (ČTK) - Česká měna dnes dál zpevnila k dolaru na 24,58 Kč/USD, k euru se při klidném obchodování snažila posílit, končila ale téměř beze změny na 26,85 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů na webu společnosti Patria.

Koruna se dvakrát pokusila prorazit hladinu 26,77 Kč/EUR, ale ani jednou se jí to nepodařilo, uvedl hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora. \"Obchodování bylo klidné. Rozdíl mezi nejslabším a nejsilnějším kurzem nepřesáhl deset haléřů,\" doplnil.

Podobný vývoj jako dnes lze podle Pikory čekat i po zbytek týdne. \"Zdá se, že se firmy stále vyhýbají konverzím a spekulanti čekají na lepší kurz,\" podotkl.

České měně se do výraznějšího posilování vůči euru zatím příliš nechce možná i kvůli obavám z dalšího kola francouzských prezidentských voleb, poznamenala Jana Steckerová z investičního bankovnictví Komerční banky. Vliv podle ní může mít také to, že spekulativním investorům pro prodej koruny chybí protistrana, protože na trhu je nedostatek eur. \"V následujících měsících však předpokládáme, že koruna bude vůči euru přece jen postupně posilovat,\" dodala.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 26,82 26,85 Kč/USD 24,70 24,58

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK