Akcie v USA stouply, Nasdaq na novém rekordu

27.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. dubna (ČTK) - Americké akcie dnes mírně stouply a index technologického trhu Nasdaq se vyhoupl na nový rekord. Investoři na Wall Street se po středečním představení prezidentova plánu výrazného snížení firemních daní znovu zaměřili na čtvrtletní výsledky amerických společností.

Index technologického trhu Nasdaq Composite vzrostl v závěru obchodování o 0,39 procenta na 6048,94 bodu. Dow Jonesův index třiceti předních amerických podniků stoupl o 0,03 procenta na 20.981,33 bodu. Širší index S&P 500 získal 0,06 procenta na 2388,77 bodu.

Prezident Donald Trump oznámil plán snížení daní, ohledně jeho podrobností a termínu zavedení ale podrobnosti nenabídl. \"Je dobré, že se zabývají daněmi, a je dobré vědět, že to bude razantní, z hlediska zavedení to ale vypadá spíše na konec roku,\" řekl agentuře Reuters Ryan Caldwell z firmy Chiron Investment Management.

Trh se proto znovu zaměřil na firemní výsledky. Pozornost se bude nadále soustředit na technologický sektor, protože po uzavření trhů vyjdou výsledky technologických gigantů Alphabet, Microsoft a Amazon.

Na devizovém trhu bylo v centru pozornosti euro, které během zasedání Evropské centrální banky ztratilo počáteční zisky a oslabilo. Reagovalo tím na výroky šéfa ECB Maria Draghiho, který nejprve nastínil příznivý výhled ekonomiky eurozóny, později ale řekl, že ECB zatím ještě není připravena omezovat měnovou stimulaci.

Euro vůči dolaru v závěru obchodování ztratilo 0,25 procenta na 1,0878 USD; před zahájením Draghiho tiskové konference se v naději na první signály ústupu od měnové stimulace vyšplhalo na 1,0932 dolaru. Dolarový index ke koši šesti měn zůstal bez větší změny kolem 99,10 bodu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK