Koruna dnes zpevnila k euru o čtyři haléře na 25,55 Kč/EUR

20.11.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. listopadu (ČTK) - Koruna dnes ve srovnání se čtvrtečním závěrem posílila k euru o čtyři haléře. V 17:00 se podle serveru Patria Online obchodovala za 25,55 Kč/EUR. K dolaru pak česká měna oslabila o dva haléře na 21,75 Kč/USD.

Podle ředitelky společnosti Next Finance Markéty Šichtařové je prolomení hranice 25,50 Kč/EUR trochu problémem, stejně jako tomu bylo v případě úrovně 26 korun za euro. Důvodem jsou technické faktory, tedy faktory ovlivňující kurz, které souvisí s fyzickou podstatou obchodování.

\"Patří sem míra likvidity, tzv. stoplossy, které mají obchodníci automaticky nastavené, neobvyklý větší obchod, který pohne kurzem nebo cenou, uzavírání pozic před blížícími se svátky a další,\" uvedla Šichtařová. Tyto faktory podle ní budou korunu ovládat i dále, a proto se může ještě dlouho pohybovat kolem současných úrovní.

\"Až pak jednoho zcela náhodného dne přijde buď nějaká zásadní zpráva (třeba týkající se prudšího než předpokládaného zvyšování českých úrokových sazeb) nebo jeden zásadní obchod, a kurz v reakci na to skokově prolomí úroveň 25,50 CZK/EUR a rozjede se velmi rychle dál,\" dodala Šichtařová. Koruna se pak prý velmi rychle dostane až k úrovni 25 Kč/EUR, kde se zase na nějaký čas zastaví.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,59 25,55 Kč/USD 21,73 21,75

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK