Skupina Partners chce příští rok otevřít životní pojišťovnu

16.01.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. ledna (ČTK) - Česká finanční skupina Partners chce v roce 2019 otevřít vlastní životní pojišťovnu. Podala proto již žádost o udělení licence u České národní banky. Partners to dnes oznámila novinářům.

\"Naší dlouhodobou vizí je být nejen distributory, ale také tvůrci produktu. Prvním krokem byla vlastní investiční společnost, pojišťovna je logicky další na řadě. Máme přes půl milionu klientů, jejichž potřeby i možnosti známe,\" uvedl generální ředitel Partners Petr Borkovec.

Nabídka bude podle něj stát na pojištění invalidity, dlouhodobé pracovní neschopnosti nebo smrti, a to i pro klienty, o které jiné pojišťovny nemají zájem. Dlouhodobě se chce nová pojišťovna vedle distribuce zaměřit i na on-line prostředí, kde je zatím životní pojištění v začátcích.

Počáteční investice do nové pojišťovny činí 350 milionů korun a skupina počítá s její osmi až desetiletou návratností. Do té doby by chtěla pojišťovna dosáhnout dvouprocentního podílu na trhu životního pojištění. Loni pojišťovny vybraly v životním pojištění téměř 44 miliard Kč, dvě procenta tak činily necelou miliardu korun.

Nová pojišťovna vzniká pod vedením Martina Švece, který má zkušenosti z pojišťoven, jako jsou VIG, Aviva nebo MetLife. \"Na začátek plánujeme nabízet jeden produkt, který se bude lišit proti stávajícím produktům v detailech, ale zásadních. Zaměříme se na využití nejmodernějších technologií,\" upozornil Švec.

Partners se v roce 2009 stala největší finančně-poradenskou firmou v České republice. Do skupiny Partners patří i další projekty, Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Média a Partners investiční společnost, založená koncem roku 2010. Mezi hlavní konkurenty skupiny patří například firmy Broker Consulting a Fincentrum.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK