Reuters: Volkswagen jedná o spolupráci s čínskou Didi

30.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Peking 30. dubna (ČTK) - Německý automobilový koncern Volkswagen jedná s čínskou alternativní taxislužbou Didi Chuxing o spolupráci, v jejímž rámci by se stal správcem části jejího vozového parku a pomáhal by při vývoji vozidel vhodných pro její služby. Agentuře Reuters to řekl nejmenovaný představitel německého podniku.

Zpočátku by Volkswagen podle tohoto představitele mohl pro Didi zajišťovat provoz kolem 100.000 automobilů. Zhruba dvě třetiny z nich by tvořily vozy ze skupiny Volkswagen. Součástí německého koncernu je rovněž mladoboleslavská automobilka Škoda Auto.

V důsledku rostoucí popularity přepravních služeb v oblasti takzvané sdílené ekonomiky, jako jsou Didi či americký Uber, se podle agentury Reuters začínají objevovat známky poklesu zájmu o soukromé vlastnictví automobilů. To může mít vážné dopady na výrobce automobilů, kteří se proto snaží upravit způsob svého podnikání a zajistit si zdroje příjmů pro budoucnost.

\"Abychom jako automobilová společnost uspěli v tomto novém ekosystému, potřebujeme vědět, kdo je náš zákazník, jaká je jeho cesta a jaká by měla být naše strategie,\" uvedl nejmenovaný představitel Volkswagenu. Dodal, že dohoda s firmou Didi by měla poskytnout Volkswagenu přístup k údajům čínského podniku ohledně zvyklostí zákazníků. Konečným cílem spolupráce by podle něj měla být výroba a využívání samořízených vozů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK