Odbory polských aerolinek zrušily stávku plánovanou na 1. května

30.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Varšava 30. dubna (ČTK) - Největší odborová organizace polské státní letecké společnosti LOT se rozhodla odvolat stávku vyhlášenou na 1. května. Informovala o tom dnes polská agentura PAP s odvoláním na prohlášení šéfa odborového svazu pilotů Adama Rzeszota. Odbory podle něj při rozhodování vzaly v potaz fakt, že mají zodpovědnost za zaměstnance společnosti, ale zároveň jim nejsou lhostejné nepříjemnosti, které by to způsobilo cestujícím.

\"Dáváme premiérovi Mateuszi Morawieckému čas na to, aby zaujal stanovisko k sociálním nepokojům ve společnosti,\" řekl Rzeszot na tiskové konferenci. Odboráři požadovali, aby aerolinky změnily pravidla odměňování a kompenzace. Hrozilo, že se stávka nejvíce dotkne varšavského Letiště Frédérica Chopina, kde mohly být odloženy nebo i zrušeny lety. Do České republiky létá společnost LOT z Varšavy na Letiště Václava Havla.

Společnost LOT přepravila v loňském roce skoro sedm milionů cestujících a dosáhla hrubého provozního zisku 288 milionů zlotých (1,74 miliardy korun). Polský přepravce denně uskuteční 350 letů zhruba do 90 destinací.

tes mik

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK