Ocelárny U.S. Steel si podle Pellegriniho nechají slovenský závod

03.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava/Košice 3. května (zpravodaj ČTK) - Americké ocelárny U.S. Steel si podle slovenského premiéra Petera Pellegriniho ponechají svůj závod na Slovensku. Pellegrini to dnes řekl novinářům po schůzce s vedením továrny. Slovenská média dříve spekulovala o prodeji slovenské divize U.S. Steelu v Košicích, která se řadí k největším zaměstnavatelům na Slovensku.

\"Za poslední tři roky investoval podnik 250 milionů eur do nových technologií, což dává jasný signál, že U.S. Steel s výrobou na Slovensku nekončí, U.S. Steel z Košic neodchází,\" uvedl Pellegrini.

V roce 2013 slovenská vláda podepsala s ocelárnami pětileté memorandum, na jehož základě se U.S. Steel výměnou za získání úlev v oblasti energetiky a ochrany životního prostředí zavázal ponechat si svou továrnu na Slovensku a udržet zaměstnanost. Firma zaměstnává kolem 11.500 pracovníků.

Slovenská média v roce 2016 informovala, že o koupi slovenského závodu U.S. Steelu se ucházejí skupina Moravia Steel, která vlastní Třinecké železárny, a čínský koncern Hesteel Group. Podle tisku později U.S. Steel oznámil, že při dalších jednáních o prodeji svého závodu na Slovensku upřednostní Hesteel Group, z transakce nakonec údajně sešlo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK