Taxikáři dnes budou jednat s premiérem Babišem, zrušili protest -------------------- Ke zpravodajství: Praha 4. května (ČTK) - Taxikáři dnes ráno zamíří na úřad vlády, kde budou od 06:00 hodin jednat s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO). Kvůli

04.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Podpisem memoranda se Uber zavázal ke zřízení českého živnostenského oprávnění. Řidiči společnosti mají podle memoranda splňovat podmínky pro běžné taxikáře včetně licence či zkoušky z tiskopisu a firma slíbila, že bude státu poskytovat data o jízdách a zajistí elektronické evidence tržeb. Podle Sdružení českých taxikářů je však memorandum paskvil. Uber podle taxikářů nebude nadále podléhat přísným podmínkám jako taxikáři.

Sdružení proto vyzvalo taxikáře a dispečinky k protestu v Čestlicích, který měl trvat dvě hodiny do 07:00. Premiér Babiš ve čtvrtek taxikáře vyzval, aby místo blokování dopravy přijeli ráno jednat na úřad vlády. Taxikáři jeho pozvání přijali a odložili plánovaný protest. Ten se podle nich buď uskuteční nebo neuskuteční podle toho, jak dopadnou jednání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK