Společnost Bank of America zvýšila čtvrtletní zisk

16.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. dubna (ČTK) - Společnost Bank of America v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o šest procent na 6,87 miliardy dolarů (156 miliard Kč), a to díky růstu objemu úvěrů a snižování nákladů. Oznámila to dnes podle agentury Reuters firma, která je druhou největší bankou ve Spojených státech.

Zisk na akcii stoupl na 70 centů z 62 centů před rokem. Bez zahrnutí jednorázových položek dosáhl 71 centů. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej v anketě společnosti Refinitiv odhadovali na 66 centů.

Celkové příjmy banky však v meziročním srovnání nepatrně klesly na 23 miliard dolarů. Zaostaly tak za očekáváním analytiků, kteří je odhadovali na 23,3 miliardy dolarů.

Bank of America v prvním čtvrtletí zaznamenala tříprocentní nárůst u spotřebitelských úvěrů a čtyřprocentní nárůst u podnikových úvěrů. Navíc těžila z loňského zvyšování úrokových sazeb americkou centrální bankou (Fed). Její čisté příjmy z úroků tak stouply o pět procent na 12,4 miliardy dolarů.

Příjmy z obchodování s dluhopisy však klesly o osm procent a příjmy z obchodování s akciemi se propadly dokonce o 22 procent. Generální ředitel společnosti Brian Moynihan označil podmínky na kapitálových trzích za obtížné. Poukázal nicméně na pokračování solidního hospodářského růstu ve Spojených státech.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK