Palubní personál německých aerolinek Lufthansa stávkuje

07.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 7. listopadu (ČTK) - Palubní personál německých aerolinek Lufthansa dnes vstoupil do dvoudenní stávky, kvůli které firma zrušila 1300 letů. Pražské letiště ve středu večer na twitteru uvedlo, že pro dnešek a pátek bylo zatím zrušeno 12 letů na linkách mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem nebo Mnichovem.

Protestní akci vyhlásil odborový svaz UFO, který po aerolinkách požaduje mimo jiné zvýšení příplatků či usnadnění přechodu sezonních pracovníků do běžného zaměstnaneckého poměru. Lufthansa stávku tvrdě odsoudila a neúspěšně se jí pokusila zabránit u pracovního soudu ve Frankfurtu nad Mohanem.

\"První kolegové, kteří nyní měli přijít do práce, se nedostavili. První kolegové, kteří dorazili ze zahraničí, se již zapojili do stávkových aktivit,\" uvedl dnes ráno mluvčí UFO Nicoley Baublies.

Na dnešek oznámila Lufthansa zrušení 700 letů. Podle údajů o odletech a příletech na internetových stránkách pražského letiště bylo zrušeno osm dnešních spojů mezi Prahou a Mnichovem nebo Frankfurtem nad Mohanem.

pmh ank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK