Finance na provoz získá vydavatelství Mladá fronta od CPI Property Group

03.03.2020 | , Finance.cz
Tiskové zprávy


Praha 3. března 2020 – Společnost Mladá fronta a.s. se dohodla na úvěrovém financování se skupinou CPI Property Group. Finance od skupiny pomohou Mladé frontě pokračovat v rozvoji dosavadních aktivit a naplnit business plán, který pro letošek počítá s mírným ziskem.

„Nabídku provozního financování jsme společnosti Mladá fronta učinili proto, že jsme přesvědčeni o perspektivnosti celého vydavatelství. Věříme, že značka s více než 75letou tradicí, která zaměstnává zkušené odborníky, je dobrou investicí,“ říká Zdeněk Havelka, výkonný ředitel společnosti CPI Property Group, a dodává: „V rámci následných kroků v insolvenčním řízení máme zájem ucházet se o převzetí vydavatelství a o pokračování v jeho aktivitách.“

Vydavatelství Mladá fronta má několik divizí, od dětských titulů, přes ekonomická periodika až po odborné medicínské tituly. Součástí je i divize Knihy, která je v současné době nejstarším kontinuálně fungujícím vydavatelem knih v České republice. „Všechny aktivity Mladé fronty jsou velmi zajímavé a navzájem se doplňují. Tituly zaměřené na ekonomiku a byznys pro nás mohou být například zajímavou odbornou platformou přinášející synergie pro naše real estate aktivity,“ doplňuje Zdeněk Havelka.

Vydavatelství Mladá fronta a.s. vítá především rychlost, s níž došlo k dohodě. „Naší prioritou je zachovat chod společnosti, udržet pracovní místa a ani na den nepřerušit vydávání našich médií. Rychlá a férová dohoda s CPI Property Group k tomu samozřejmě významně přispěla,“ řekl Jan Mašek, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta.

Zástupci obou firem dnes podepsali úvěrovou dokumentaci. Obě společnosti se dohodly, že bližší informace o podmínkách úvěru zveřejňovat nebudou.


Více o vydavatelství Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta je moderní vydavatelství s pětasedmdesátiletou tradicí. Vlajkovou lodí vydavatelství je týdeník Euro a portál Euro.cz. Spolu s týdeníkem Euro vychází také Top speciály, lifestylové magazíny Esence a Hipster. Divize Online provozuje rovněž ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných online titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 250 nových knižních titulů pro širokou veřejnost a odborníky ve zdravotnictví. Portfolio vydavatelství Mladá fronta doplňuje divize Tištěné tituly, kam patří především auto-moto a hobby magazíny, zdravotnické časopisy, pro nejmenší děti časopis Puntík, magazín Maminčin Puntík a časopis Tečka pro děti od šesti let. V divizi HUB se pravidelně realizují odborné i společenské akce a projekty.


Více o CPI Property Group

CPI Property Group patří k nejvýznamnějším realitním skupinám zaměřujícím se na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména v regionu střední a východní Evropy a Německu. Většinovým akcionářem skupiny, jež spravuje aktiva v celkové hodnotě 8 miliard eur, je realitní investor Radovan Vítek. Sídlo má v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. S velmi rozmanitým portfoliem pokrývá všechny segmenty – retail, kanceláře, bytové jednotky, hotely, průmysl, logistiku i biofarmy. Skupina je největším vlastníkem maloobchodních ploch v České republice, největším hotelovým operátorem v ČR dle ubytovací kapacity a druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení. V září 2017 byla CPI Property Group ohodnocena ratingovou agenturou Moody´s investičním stupněm Baa3, který se v dubnu 2018 změnil ze stabilního na pozitivní. V dubnu 2018 získala skupina CPI Property Group od agentury S&P Global Ratings nový dlouhodobý kreditní rating BBB. V říjnu 2018 pak agentura Moody's zlepšila dlouhodobý investiční rating společnosti CPI Property Group z Baa3 na Baa2 a změnila výhled na stabilní.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Tiskové zprávy