Firma SAP Concur začala vyrábět ochranné masky 3D tiskem

31.03.2020 | , Finance.cz
Tiskové zprávy


Podle návodu Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze začala firma SAP Concur vyrábět ochranné masky 3D tiskem. Vkládá do nich navíc antibakteriální filtr. Ten lze snadno měnit podle potřeb uživatele.

„Viděli jsme instruktážní video o výrobě masek a vzhledem k tomu, že máme ve firmě potřebné vybavení včetně 3D tiskárny i skvělé vývojáře, rozhodli jsme se toho využít a také pomoci. Co do funkčnosti se dá říci, že ochranná maska vyráběná 3D tiskem je technologicky vylepšenou verzí roušek, které nyní šije celé Česko. Lépe drží na obličeji a její součástí je i antibakteriální filtr, který stříháme a vkládáme do hotové masky,“ říká Jacob Ringler, ředitel české pobočky SAP Concur.

Zdroj: SAP Concur

Podle Ringlera začala firma ihned tisknout. „Výroba jedné masky zabere přibližně 8,5 hodiny. Týdně jsme tedy schopni vyrobit přes 20 ochranných masek na boj proti koronaviru. První masky jsme věnovali provozním zaměstnancům a recepčním v naší budově, kteří musí denně docházet do práce. Další bychom rádi předali těm, kdo to nejvíce potřebují. Už se nám pár zájemců ozvalo prostřednictvím sociálních sítí, dalším poptávkám jsme otevřeni. Jsme připraveni pomoci,“ doplňuje Jacob Ringler.

SAP Concur je dodavatelem cloudového řešení pro správu služebních cest a cestovních výdajů. Je součástí společnosti SAP, lídra na trhu s podnikovým aplikačním softwarem. V Praze sídlí SAP Concur v netradičních prostorech o rozloze 700 m2. Kanceláře s názvem AppPort jsou inspirované letištěm a jako první svého druhu se nacházejí v Metronom Business Center, jednom z nejmodernějších kancelářských komplexů v Praze.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 5 krát

Články ze sekce: Tiskové zprávy