Snižte splátky třeba až na polovinu převodem svých půjček do Raiffeisenbank

06.12.2023 | , Raiffeisenbank
Komerční sdělení


Trápí vás současné půjčky, a rádi byste si trochu zjednodušili život? Jedním z možných řešení je právě jejich refinancování a sloučení do jedné.  

Zdroj: stock.adobe.com

I když se to na první pohled nezdá, tak správně provedeným refinancováním můžete snížit výši svých splátek až o polovinu, což už je opravdu znát. Refinancování půjček je proces, kdy sloučíte dvě nebo více půjček do jedné nové půjčky. Tato nová půjčka má obvykle nižší úrokovou sazbu než původní půjčky, což může vést ke snížení měsíčních splátek a celkové částky, kterou za úvěr zaplatíte.

Proč se vyplatí refinancovat?

Existuje několik důvodů, proč se vyplatí refinancovat půjčky. Mezi ně patří:

  • Snížení měsíčních splátek: Pokud máte více půjček s vysokými úrokovými sazbami, může refinancování těchto půjček do jedné půjčky s nižší úrokovou sazbou vést ke snížení vašich měsíčních splátek.
  • Zkrácení doby splácení: Pokud máte více půjček s dlouhou dobou splácení, může refinancování těchto půjček do jedné půjčky s kratší dobou splácení vést ke zkrácení doby, po kterou budete půjčku splácet.
  • Prodloužení doby splatnosti: Pokud jsou vaše současné měsíční splátky vysoké, sloučením do jedné a prodloužením doby splatnosti se můžete dostat na mnohem nižší měsíční splátku.
  • Ušetření peněz: Pokud máte více půjček s vysokými úrokovými sazbami, může refinancování těchto půjček do jedné půjčky s nižší úrokovou sazbou vést k úspoře peněz na úrocích.
  • Zjednodušení financí: Pokud máte více půjček, může být jejich správa obtížná. Refinancování těchto půjček do jedné půjčky může zjednodušit správu vašich financí a může vám pomoci mít přehled o vašich výdajích.

Zdroj: stock.adobe.com

Na čem klient konkrétně ušetří?

Klienti mohou ušetřit na úrocích, poplatcích a měsíčních splátkách. Konkrétní úspora bude záviset na výši původních půjček, výši úrokových sazeb, době splácení a dalších faktorech. Každá banka si účtuje poplatky za půjčku. Už jen to, že více půjček sloučíte do jedné, znamená výraznou úsporu právě na poplatcích. 

Jak refinancovat půjčky?

Refinancování půjčky je relativně jednoduchý proces. Nejprve si budete muset ověřit svou úvěrovou historii a získat nabídky od různých poskytovatelů půjček. Poté si můžete vybrat nabídku, která vám nejlépe vyhovuje, a požádat o refinancování.

Například u Raiffeisenbank máte možnost stávající půjčky nejen sloučit, ale také případnou půjčku navýšit. Tato služba se hodí hlavně ve chvíli, kdy potřebujete finanční prostředky například na opravu auta nebo rekonstrukci bytu a vaše současné naspořené rezervy na to nestačí. Celková výše půjčky i s refinancováním pak může dosáhnout až 800 000 Kč. 

Refinancování půjček může být dobrým způsobem, jak snížit vaše měsíční splátky, zkrátit dobu splácení a ušetřit peníze na úrocích.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení