Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Šéf MMF: Hrozí dlouhá světová krize

Šéf MMF: Hrozí dlouhá světová krize

Finance.cz, 2008-12-16 07:28:37

Světová ekonomika by mohla upadnout do dlouhé a těžké krize provázené sociálními nepokoji, pokud vlády urychleně nepřijmou slíbené stimulační programy. Řekl to na dnešní tiskové konferenci v Madridu výkonný ředitel Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn. Podpůrný balík, který si naordinovala Evropská unie, je podle šéfa MMF v nynější situaci nedostatečný.

Globální ekonomika zažívá "bezprecedentní propad produkce" a přibližuje se k recesi, prohlásil šéf MMF. Tempo růstu výrazně padá i v Číně, donedávna motoru světové ekonomiky. Bez naléhavějších vládních zásahů bude ohroženo oživení, s nímž se původně počítalo ke konci roku 2009 nebo na počátku roku 2010, řekl Strauss-Kahn.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 16.12.2008

09:14 - Na internetu kolísají ceny Zatímco ceny myček se prakticky neměnily, na noteboocích mohli spotřebitelé dobře načasovaným nákupem ušetřit až 7 % nákladů.

07:28 - Šéf MMF: Hrozí dlouhá světová krizeSvětová ekonomika by mohla upadnout do dlouhé a těžké krize provázené sociálními nepokoji.

09:11 - Děripaska jedná o prodeji Ingosstrachu s GeneraliNejbohatší Rus Oleg Děripaska jedná s pojišťovnou Generali o prodeji podílu v jedné z největších ruských pojišťoven Ingosstrach.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz