Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Toyota předpověděla první roční provozní ztrátu

Toyota předpověděla první roční provozní ztrátu

Finance.cz, 2008-12-22 10:03:31

Největší japonská automobilka Toyota Motor podruhé za dva měsíce výrazně snížila své odhady letošní ziskovosti a na provozní úrovni předpověděla svou první ztrátu v historii. Toyota nyní předpovídá, že kvůli globálnímu propadu prodeje automobilů a růstu kurzu jenu utrpí ve finančním roce do konce března na úrovni celé skupiny ztrátu 150 miliard jenů (32 miliard Kč).

Již minulý měsíc Toyota finanční trhy šokovala předpovědí, v níž srazila výhled provozního zisku o jeden bilion jenů na 600 miliard jenů. Japonská média avízovala další snížení výhledu Toyoty od minulého týdne.

Ve druhém finančním čtvrtletí se provozní zisk společnosti propadl o 72 procent na 169,5 miliardy jenů. Prodej vozů Toyota v Japonsku, Spojených státech a Evropě se v listopadu meziročně snížil o 30 procent.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 22.12.2008

14:08 - S cenou elektřiny je nespokojeno 95 % lidíVyplývá to z průzkumu agentury Factum Invenio. Téměř dvě třetiny lidí uvedly, že cena elektřiny je příliš vysoká.

10:03 - Toyota předpověděla první roční provozní ztrátuToyota podruhé za dva měsíce výrazně snížila odhady letošní ziskovosti a na provozní úrovni předpověděla svou první ztrátu v historii.

08:23 - Irská vláda poskytne třem největším bankám 7,7 mld. eurZíská za to podíly v bankách Allied Irish Banks a Bank of Ireland a většinovou kontrolu nad Anglo Irish Bank.

Reklama
   
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz