Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

S cenou elektřiny je nespokojeno 95 % lidí

S cenou elektřiny je nespokojeno 95 % lidí

Finance.cz, 2008-12-22 14:08:50

S cenou elektrické energie je v České republice nespokojeno plných 95 procent lidí, což je o tři procentní body více než v minulém roce. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky ČTK poskytla agentura Factum Invenio. Téměř dvě třetiny lidí uvedly, že cena elektřiny je příliš vysoká, přiměřená je pro šest procent dotazovaných. Agentura průzkum provedla letos v květnu mezi tisícovkou občanů České republiky ve věku od 18 let.

Na vyšší cenu elektrické energie reaguje 48 procent lidí pouze zamezením plýtvání, aniž by spotřebu omezovali. Dvě pětiny lidí svoji spotřebu omezují, naproti tomu plných 12 procent respondentů se rostoucími cenami elektřiny vůbec nezabývá. Nahrazení elektřiny levnějším typem energie zvažuje 13 procent lidí a dalších šest procent již tuto změnu provedlo. Více než polovina obyvatel (54 procent) o změně neuvažuje, což představuje meziroční pokles o 18 procentních bodů. Čtyři pětiny obyvatel nemají podle svého vyjádření o této oblasti dostatečné informace. Informace by rádo získalo 42 procent lidí, na druhé straně 38 procent obyvatel vůbec nezajímají. Proti minulému roku vzrostl počet neinformovaných lidí o 11 procent, vyplývá z výsledků průzkumu.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 22.12.2008

14:08 - S cenou elektřiny je nespokojeno 95 % lidíVyplývá to z průzkumu agentury Factum Invenio. Téměř dvě třetiny lidí uvedly, že cena elektřiny je příliš vysoká.

10:03 - Toyota předpověděla první roční provozní ztrátuToyota podruhé za dva měsíce výrazně snížila odhady letošní ziskovosti a na provozní úrovni předpověděla svou první ztrátu v historii.

08:23 - Irská vláda poskytne třem největším bankám 7,7 mld. eurZíská za to podíly v bankách Allied Irish Banks a Bank of Ireland a většinovou kontrolu nad Anglo Irish Bank.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz