Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Singer: Současné oslabení koruny může vést ke zvýšení sazeb

Singer: Současné oslabení koruny může vést ke zvýšení sazeb

Finance.cz, 2009-02-18 08:39:56

Podle viceguvernéra České národní banky Miroslava Singera může současné oslabení české měny vést ke zvýšení úrokových sazeb. Centrální banka začala zveřejňovat úroveň kurzu, na kterou nastavuje svou politiku, ale současný kurz jí podle Singera vůbec neodpovídá.

"Snižování sazeb je za současných úrovní kurzu úplně mimo debatu. Otázka je zvýšit a o kolik," uvedl Singer. Centrální banka naposledy snížila základní úrokovou sazbu 5. února o 0,5 procentního bodu na 1,75 procenta. Úrokové sazby se tak vrátily na úroveň z dubna až října 2005.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 18.02.2009

11:04 - ING ve 4. čtvrtletí 2008 prodělala 3,7 miliardy eurVýsledky společnosti byly zasaženy odpisy investic a růstem rezerv na špatné úvěry.

10:12 - Úrokové sazby hypoték v lednu opět vzrostlyPrůměrná úroková sazba všech prodaných hypoték v lednu dále stoupla 5,74 procenta z prosincových 5,69 procenta.

08:39 - Singer: Současné oslabení koruny může vést ke zvýšení sazebSoučasné oslabení české měny může vést ke zvýšení úrokových sazeb, uvedl viceguvernér ČNB Miroslav Singer.

Reklama
   
Firmy - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz