Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

ING ve 4. čtvrtletí 2008 prodělala 3,7 miliardy eur

ING ve 4. čtvrtletí 2008 prodělala 3,7 miliardy eur

Finance.cz, 2009-02-18 11:04:06

Nizozemská bankovní a pojišťovací skupina ING hospodařila ve čtvrtém čtvrtletí s čistou ztrátou 3,7 miliardy eur (108,5 miliardy korun) po zisku 2,5 miliardy eur před rokem. Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice.

Výsledky společnosti byly zasaženy odpisy investic a růstem rezerv na špatné úvěry. "Finanční krize měla na naše odvětví nebývalý dopad," řekl předseda dozorčí rady Jan Hommen. "Pro ING byl rok 2008 ve znamení prudkého zhoršení finančních výsledků," dodal.

Společnost ING již minulý měsíc oznámila, že propustí 7000 zaměstnanců, tedy více než pět procent své celkové pracovní síly. Firma se také nedávno rozhodla, že v rámci snižování nákladů neobnoví sponzorskou smlouvu s týmem formule 1 Renault, která vyprší na konci letošního roku.

Skupina ING je jedním z největších poskytovatelů finančních služeb v Evropě. V České republice je její součástí ING Bank, ING Pojišťovna, ING Penzijní fond, ING Invest Management nebo ING Real Estate.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 18.02.2009

11:04 - ING ve 4. čtvrtletí 2008 prodělala 3,7 miliardy eurVýsledky společnosti byly zasaženy odpisy investic a růstem rezerv na špatné úvěry.

10:12 - Úrokové sazby hypoték v lednu opět vzrostlyPrůměrná úroková sazba všech prodaných hypoték v lednu dále stoupla 5,74 procenta z prosincových 5,69 procenta.

08:39 - Singer: Současné oslabení koruny může vést ke zvýšení sazebSoučasné oslabení české měny může vést ke zvýšení úrokových sazeb, uvedl viceguvernér ČNB Miroslav Singer.

Reklama
   
Články Investujme.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz