Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Americké akcie vzlétly díky příznivé zprávě o Citigroup

Americké akcie vzlétly díky příznivé zprávě o Citigroup

Finance.cz, 2009-03-11 08:47:37

Akcie amerických korporací dnes v New Yorku zažily nejlepší letošní den. Hlavní akciový index Dow Jones vyskočil o 5,8 procenta na 6926,49 bodu, když mu výrazně pomohla příznivá zpráva o ziscích jinak problémové bankovní skupiny Citigroup za leden a únor letošního roku.

Index technologického trhu Nasdaq Composite si připsal zisk ještě vyšší. Posílil o 7,07 procenta na 1358,28 bodu, když si 89,64 bodu připsal. DJI vyskočil o 379,44 bodu.

Generální ředitel Citigroup Vikram Pandit v interním firemním sdělení uvedl, že banka byla za leden a únor zisková. Předchozích pět čtvrtletí jí přitom vyneslo celkovou ztrátu 37,5 miliardy dolarů.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 11.03.2009

08:28 - EU se dohodla na snížené DPHKalousek již v minulosti naznačil, že v Česku by se snížení DPH mohlo projevit například u restauračních služeb či kadeřnictví.

08:47 - Americké akcie vzlétly díky příznivé zprávě o CitigroupAkcie amerických korporací včera v New Yorku zažily nejlepší letošní den. Citigroup oznámila návrat zisku.

13:31 - Pražská burza pokračuje v posilováníPražská burza dopoledne navázala na úterní výrazné oživení a v souladu se zahraničními burzami silně posílila.

Reklama
   
Firmy - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz