Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

MasterCard: Trh kreditních karet v ČR poroste o 20 pct ročně

MasterCard: Trh kreditních karet v ČR poroste o 20 pct ročně

Finance.cz, 2009-04-22 14:02:34

Trh kreditních karet má v Česku podle společnosti MasterCard před sebou silný růstový potenciál. Loni tvořil objem plateb kreditními kartami jen 6,7 procenta z celkového objemu uskutečněného všemi kartami. Meziročně ale objem plateb i počet transakcí kreditními kartami stoupl zhruba o pětinu a v následujících letech se toto tempo růstu zřejmě udrží. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl ředitel kanceláře MasterCard Europe pro ČR a Slovensko Pavel Javorský.

V některých vyspělejších zemích převyšuje objem plateb kreditními kartami polovinu objemu všech karetních operací a vývoj v Česku prý půjde tímto směrem. Transakce na kreditních kartách v tuzemsku rostou mnohem rychleji než na debetních kartách, doplnil Javorský. Kreditní karta slouží k využívání úvěru a k pořízení často není nutné mít v bance účet. Debetní karta je platební karta, která umožňuje čerpat vlastní prostředky uložené na bankovním účtu.

Zatím je ale rozšířenost kreditních karet nízká. Kreditní karty nyní tvoří v tuzemsku přibližně 30 procent z celkového počtu vydaných platebních karet, který převýšil deset milionů, uvedl MasterCard s odkazem na údaje vydavatelů platebních karet. Ve skutečnosti významnou část kreditních karet jejich držitelé vůbec nevyužívají.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 22.04.2009

15:36 - Internetová reklama v ČR se mění V souvislosti s rostoucí oblibou internetu se začínají prosazovat modernější reklamní nástroje. Klasickou plošnou inzerci nahrazují firmy především efektivním Pay per click (PPC).

07:06 - ÚOHS: Erste Bank může převzít Weinviertler Sparkasse i v ČRČTK to včera řekl místopředseda antimonopolního úřadu Robert Neruda.

14:02 - MasterCard: Trh kreditních karet v ČR poroste o 20 pct ročněLoni tvořil objem plateb kreditními kartami jen 6,7 procenta z celkového objemu uskutečněného všemi kartami.

Reklama
   
Články Studentskéfinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz