Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Prodej osobních automobilů v EU se v říjnu snížil o 16,6 %

Prodej osobních automobilů v EU se v říjnu snížil o 16,6 %

Finance.cz, 2010-11-16 09:08:02

Prodej osobních automobilů v Evropské unii se v říjnu meziročně snížil o 16,6 procenta na 1,027 milionu vozů. Uvedlo to dnes Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA) na svých internetových stránkách. Dodalo, že v období od ledna do října prodej meziročně klesl o 5,5 procenta na 11,28 milionu vozů.

Poptávka po automobilech v Evropě je nyní pod tlakem kvůli ukončování vládních programů šrotovného. Všechny velké automobilové trhy v EU v říjnu podle sdružení zaznamenaly dvouciferný procentní pokles prodeje. V Německu, které je největším automobilovým trhem v Evropě, se prodej například propadl o 20 procent.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 16.11.2010

16:28 - Stále důvěryhodnější NěmeckoDůvěra investorů a analytiků v německou ekonomiku se v listopadu výrazně zlepšila. Index ZEW se dostal do kladných hodnot.

14:35 - Schváleno: rozdělení dodatečných 5,8 mld. Kč z fondů EUVláda dnes schválila návrh ministerstva pro místní rozvoj na rozdělení 237 milionů eur.

10:03 - Americké trhy klesly navzdory lepším maloobchodním tržbámEvropské indexy začínají den poklesem. Index pražské burzy zpočátku obchodování mírně oslabuje.

Reklama
   
Články Firemnífinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz