Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Vláda USA prodala poslední akcie Citigroup

Vláda USA prodala poslední akcie Citigroup

Finance.cz, 2010-12-07 09:21:59

Americká vláda odprodala v pondělí zbytek svých akcií banky Citigroup. Na transakcích spojených se záchranou přední americké bankovní skupiny vydělali daňoví poplatníci 12 miliard dolarů (224 miliard Kč) hrubého, sdělilo ministerstvo financí USA.

Ministerstvo prodalo v poslední páté veřejné nabídce akcií Citigroup celkem 2,4 miliardy akcií po 4,35 dolaru za kus, to znamená za celkových 10,5 miliardy dolarů. Cena byla deset centů pod pondělním závěrečným kurzem Citigroup na newyorské burze.

Vláda v rámci programu TARP z konce roku 2008 určeného na záchranu finančního sektoru před krizí převzala celkem 7,7 miliardy akcií banky, tedy 27 procent. Za to společnosti poskytla kapitálovou injekci 25 miliard dolarů a navíc úvěr 20 miliard dolarů, který již banka splatila v prosinci 2009.

Ministerstvo financí odhadlo, že z prodeje kmenových akcií Citigroup vytěžilo zisk 6,85 miliardy dolarů. Na úrocích a dividendách dostalo 2,9 miliardy a 2,2 miliardy vydělalo na zpětném prodeji preferenčních akciích, které dostalo za garance na aktiva Citigroup. V průměru prodala vláda akcie banky po 4,14 dolaru proti přepočtené kupní ceně 3,25 dolaru.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 07.12.2010

16:56 - Náklady na penzijní reformu se prý nebudou v EU počítatEvropská komise umožní odečíst z rozpočtu náklady důchodové reformy, Česko je pro.

08:19 - Google prodává digitální knihyNový internetový obchod Google eBooks nabízí tři miliony titulů.

08:14 - Stříbro: Cena po 30 letech nad 30 dolaryK růstu jí pomáhá především silná investiční poptávka a také příznivá nálada na trzích drahých kovů.

Reklama
   
Zajímavá témata štítků

Zobrazit další témata štítků
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz