Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Průmyslová výroba v říjnu meziročně vzrostla o 6,9 procenta

Průmyslová výroba v říjnu meziročně vzrostla o 6,9 procenta

Finance.cz, 2010-12-07 11:27:48

Průmyslová výroba v říjnu meziročně vzrostla o 6,9 procenta, což představuje zpomalení po zářijovém revidovaném růstu o 12,4 procenta. V porovnání s předchozím měsícem byla produkce v průmyslu po očištění od sezonních vlivů nižší o 0,3 procenta, uvedl dnes Český statistický úřad. Hodnota nových zakázek vzrostla meziročně o 12,6 procenta.

K meziročnímu růstu průmyslové produkce nejvíce přispěla výroba motorových vozidel, přívěsů a návěsů o 9,3 procenta, produkce kovových konstrukcí a kovodělných výrobků o 18,1 procenta a výroba počítačů, elektronických a optických přístrojů a zařízení o 26,3 procenta.

Naopak největší pokles produkce statistici zaznamenali ve výrobě potravinářských výrobků o 4,9 procenta, ve zpracování dřeva a výrobě dřevěných, korkových, proutěných a slaměných výrobků o 7,3 procenta a ve výrobě nápojů o 9,8 procenta.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 07.12.2010

16:56 - Náklady na penzijní reformu se prý nebudou v EU počítatEvropská komise umožní odečíst z rozpočtu náklady důchodové reformy, Česko je pro.

08:19 - Google prodává digitální knihyNový internetový obchod Google eBooks nabízí tři miliony titulů.

08:14 - Stříbro: Cena po 30 letech nad 30 dolaryK růstu jí pomáhá především silná investiční poptávka a také příznivá nálada na trzích drahých kovů.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz