Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Vojenské družstevní záložně byla odejmuta licence

Vojenské družstevní záložně byla odejmuta licence

Finance.cz, 2010-12-09 10:34:51

Česká národní banka odejmula Vojenské družstevní záložně povolení působit jako družstevní záložna. Důvodem byly přetrvávající závažné nedostatky v podnikání této družstevní záložny.

Vojenská družstevní záložna nebyla dlouhodobě schopna plnit zákonem stanovené minimální požadavky na kapitálové vybavení, což ohrožovalo její finanční stabilitu a zájmy jejích vkladatelů. Vedle toho byla zjištěna i četná pochybení, jako překračování limitů úvěrové angažovanosti nebo nedostatky v řídicím a kontrolním systému.

Vojenská družstevní záložna vykazovala ke konci října 2010 objem klientských vkladů 137 milionů korun a celkovou bilanční sumu zhruba 165 milionů korun. Podle výše objemu klientských vkladů činil podíl Vojenské družstevní záložny na trhu družstevních záložen 0,8 procenta. Naposledy ČNB odejmula povolení k činnosti v sektoru družstevních záložen Úvěrnímu družstvu PDW, Praha v březnu 2010. Důvodem byly rovněž závažné nedostatky v činnosti.

Celý sektor družstevních záložen měl na konci letošního třetího čtvrtletí bilanční sumu převyšující 18,4 miliardy korun. K dnešnímu dni má platnou licenci 14 družstevních záložen.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 09.12.2010

14:22 - Změny v placení daní přinesou státnímu rozpočtu úsporu 46,5 mil. KčMinisterstvo financí dnes upozornilo na další úsporné opatření. Tentokrát při placení daní.

16:51 - Cena ropy Brent jde nad 91 dolarůCeny ropy na světových trzích dnes kvůli chladnému počasí obnovily růst a vrátily se do blízkosti dvouletých maxim.

15:48 - Ratingové hodnocení Irska kleslo o tři příčkyMezinárodní ratingová agentura Fitch snížila hodnocení schopnosti Irska splácet státní závazky.

Reklama
   
Zajímavá témata štítků

Zobrazit další témata štítků
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz