Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Cena ropy Brent jde nad 91 dolarů

Cena ropy Brent jde nad 91 dolarů

Finance.cz, 2010-12-09 16:51:11

Ceny ropy na světových trzích dnes kvůli chladnému počasí obnovily růst a vrátily se do blízkosti dvouletých maxim. Vzhůru jim ale pomáhá také příznivější výhled globální ekonomiky, díky němuž se patrně zvýší poptávka po ropě a vybraných pohonných hmotách. Cena se přitom zvyšuje navzdory sílícímu dolaru.

Krátce po 15:00 se barel americké lehké ropy West Texas Intermediate (WTI) prodával za zhruba 88,80 USD a proti předchozímu závěru v New Yorku byla jeho cena vyšší o více než půl procenta. Barel ropy Brent zdražil v podobném rozsahu a dostal se nad 91,30 USD.

V minulých dvou dnech ropa zlevňovala, což ale podle analytiků byla jen reakce na vybírání zisků z předchozího silného růstu. Rozhodující je totiž vývoj počasí a s ním související vysoká poptávka, především po topném oleji. S chladným počasím se potýká velká část Evropy a také severovýchod Spojených států.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 09.12.2010

14:22 - Změny v placení daní přinesou státnímu rozpočtu úsporu 46,5 mil. KčMinisterstvo financí dnes upozornilo na další úsporné opatření. Tentokrát při placení daní.

16:51 - Cena ropy Brent jde nad 91 dolarůCeny ropy na světových trzích dnes kvůli chladnému počasí obnovily růst a vrátily se do blízkosti dvouletých maxim.

15:48 - Ratingové hodnocení Irska kleslo o tři příčkyMezinárodní ratingová agentura Fitch snížila hodnocení schopnosti Irska splácet státní závazky.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz