Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Třináctý plat dostane 18 % lidí, loni to byla pětina

Třináctý plat dostane 18 % lidí, loni to byla pětina

Finance.cz, 2010-12-16 11:39:35

Na konci letošního roku dostane třináctý plat 18 procent všech zaměstnanců, zatímco před rokem jich bylo dvacet procent. Odměny obdrží letos 31 procent lidí, tedy o jeden procentní bod méně pracovníků než loni. Vyplývá to z platového průzkumu Platy.cz, který uskutečnila společnost Profesia.

Letošní pokles podílu lidí s třináctým platem není tak výrazný jako v roce 2009, kdy se ve srovnání s rokem 2008 jejich podíl propadl o pět procentních bodů. Průměrná výše platu navíc se letos proti loňsku zvýšila o 12 procent na 16.384 korun, vyplývá z průzkumu.

Nejmenší podíl zaměstnanců s třináctými platy je podle průzkumu mezi pomocnými zaměstnanci, ze kterých tento plat dostane 12 procent. Mezi administrativními zaměstnanci dostane vyplacenou mzdu navíc 17 procent lidí. Nejvyšší podíl pracovníků s třináctým platem je mezi nižšími a středními manažery a vrcholovými manažery, kde tyto platy dostane 23 procent lidí.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 16.12.2010

10:36 - Polovina akciových společností v ČR má utajeného vlastníkaTo skutečným vlastníkům firem umožňuje zůstat v anonymitě. Vyplývá to z analýzy agentury České kapitálové informační agentury.

14:15 - Prodej aut v Německu příští rok vzroste o 6 %Německý automobilový trh by měl podle německého svazu dovozců aut v příštím roce opět růst. Letos má trh naopak klesnout o 23 procent.

11:39 - Třináctý plat dostane 18 % lidí, loni to byla pětinaVyplývá to z platového průzkumu Platy.cz, který uskutečnila společnost Profesia.

Reklama
   
Články Studentskéfinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz