Volksbank CZ více než zdvojnásobila počet svých prodejních míst

27.04.2007 | , Sberbank CZ
Tiskové zprávy


Počet prodejních míst Volksbank CZ vzrostl během jediného roku o více než 140 procent. Z původních osmnácti na dnešních čtyřicet tři. K tomuto nárůstu přispěl především koncept VolksbankShopů, prodejních míst v obchodech řetězce Kaufland. Hlavní prodejní kanál banky – pobočková síť Volksbank CZ – byl rozšířen z osmnácti na dvacet tři poboček.

V roce 2006 byly zprovozněny tři nové pobočky Volksbank v Praze a jedna v Brně. V dubnu 2007 k nim přibyla pobočka v Olomouci. Stávající počet poboček je 23.

„Přestože u platebního styku využívá klientela všech bank v České republice, a to včetně Volksbank, stále více nástroje přímého bankovnictví, mají především v oblasti úvěrových obchodů či investičního poradenství kamenné pobočky stále své opodstatnění,“ uvádí Andreas Vögerl, ředitel odboru Retail Volksbank CZ, a doplňuje: „A pro naše klienty skutečně hledáme individuální řešení, protože lidský faktor nelze plně nahradit sebelepším nástrojem přímého bankovnictví.“

Volksbank CZ uvedla v září 2006 na trh zcela novou koncepci tzv. VolksbankShopů. Jedná se o prodejní místa banky umístěná v síti prodejen Kaufland v celé České republice. V dubnu 2007 byl v Uherském Hradišti otevřen již dvacátý VolksbankShop v České republice.

„Hlavním posláním těchto bankovních shopů je být na místech, kde lidé řeší své každodenní potřeby a nabídnout jim zde pohodlný a dosažitelný servis bankovních služeb,“ komentuje projekt VolksbankShopů Andreas Vögerl.

Klienti Volksbank oceňují během půlroční zkušenosti s VolksbankShopy především jejich rozšířenou otevírací dobu – denně včetně víkendů a svátků od 8 do 20 hodin. Bankomaty a Infoterminály pro tisk výpisů z účtu jsou k dispozici po celou otevírací dobu prodejny Kaufland.

Ředitel odboru Retail Volksbank CZ Andreas Vögerl dodává: „Tato politika Volksbank CZ je jasným signálem orientace na řešení potřeb klientů. Od září do konce roku 2006 bylo zprovozněno deset VolksbankShopů, v roce 2007 k nim až do dnešního dne přibylo deset. Banka plánuje, že do konce letošního roku otevře až 12 dalších shopů v České republice.“

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy