Skupina Zetor vykázala za první čtvrtletí provozní zisk ve výši 59 milionů korun

04.05.2007 | , Zetor
Tiskové zprávy


Brněnská skupina Zetor, největší producent traktorové techniky v rámci nových členských zemí Evropské unie, vykázala za první čtvrtletí letošního roku provozní zisk ve výši 58,875 milionů korun. V porovnání se stejným obdobím loňského roku, kdy skupina Zetor dosáhla provozního zisku 41,373  milionů korun, se jedná o nárůst 42,3 procent.

Kromě růstu provozního zisku vykázal Zetor za období leden až březen nárůst celkových tržeb z prodeje vlastních výrobků. Celková hodnota tržeb činila za první tři měsíce 1,315 miliardu korun. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2006 se jedná o více jak 8% nárůst.

Letošní rok se vyvíjí pro skupinu Zetor velmi příznivě i z obchodního hlediska. „Během prvních tří měsíců jsme prodali celkem 1 853 kusů traktorů. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, kdy bylo prodáno 1 410 traktorů, sledujeme nárůst o více než 31 procent,“ komentuje zvýšení prodeje Pavol Hubočan, předseda představenstva Zetor, a. s.

Zetor prodal prostřednictvím Zetor Trade, s.r.o., nejvíce traktorů na území členských zemí Evropské unie – zejména pak na polském trhu, kde celkový počet dosáhl 832 kusů. Mezi další státy, kam Zetor vyvezl nejvíce traktorů, patří USA se 126 prodanými traktory a Irsko s počtem 92 kusů.

„Největší zájem mají naši zákazníci dlouhodobě o model Proxima, jehož se v prvním čtvrtletí prodalo 1 076 kusů. V meziročním srovnání sledujeme nárůst prodeje u tohoto modelu o více než 47 procent", říká Radovan Putna, jednatel a výkonný ředitel Zetor Trade, s. r. o.  Modelů Forterra prodal Zetor 582 kusů.

V Zetoru pracovalo ke konci prvního kvartálu 1 730 zaměstnanců a tím se řadí mezi přední zaměstnavatele v Jihomoravském kraji. V současné době plánuje Zetor přijmout další zaměstnance jak na kvalifikované výrobní pozice tak na pozice v managementu.

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy