Poštovní spořitelna zvyšuje limity pro výběr peněz Maxkartou

10.05.2007 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


S počátkem května zvýšila Poštovní spořitelna výši týdenních limitů výběru z bankomatu nebo plateb u obchodníka pro Maxkarty typu VISA Electron. S danou kartou mohou klienti provést požadovanou akci až do výše 30 000 Kč u postžirových účtů, podnikatelé s postkontem až do výše 50 000 Kč.

Maxkarta je jedna z nejrozšířenějších karet na trhu, která navíc nabízí klientům nejvíce funkcí. „Ze statistik víme, že částky, které klienti vybírají nebo platí kartami, se zvyšují – jen od začátku roku vzrostla průměrná částka o 15 %. Stejně tak se zvyšuje i počet transakcí. Proto jsme se rozhodli vyjít klientům vstříc – nyní mohou drobní klienti týdně vybrat až 30 tisíc korun místo stávajících 15 tisíc,“ uvedl Libor Svoboda z Poštovní spořitelny.

„Na zvyšujících se počtech i objemech karetních transakcí se podílejí i uvádění nových služeb, např. CashBack, který jsme klientům přinesli v loňském roce,“ doplnil Libor Svoboda.

Nové vyšší limity platí i pro podnikatele, kteří mohou nyní kartami platit nebo vybrat z bankomatů až 50 tisíc korun týdně.

Maxkarta Poštovní spořitelny uvedená na trh v roce 1998 byla historicky první čipovou kartou v České republice. Obsahovala tři aplikace: identifikaci na poště, standardní platební funkce a elektronickou peněženku. V tuto chvíli je Maxkarta jedinou multifunkční platební kartou na trhu.

Lze ji využít i ke službě CashBack, která umožňuje výběr hotovosti při placení kartou za nákup. Tím se dramaticky rozšířila možnost využití karet pro klienty. Nyní mohou vybírat hotovost vedle 586 bankomatů ČSOB/PS i na 2500 pokladnách supermarketů Albert a hypermarketů Hypernova. CashBack mohou využít všichni držitelé karet ČSOB a Poštovní spořitelny – embosovaných i elektronických, debetních i kreditních, VISA (včetně VISA Electron) i MasterCard (včetně Maestro). Navíc, CashBack je pro klienty zcela zdarma.


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy