Hypotéky od Raiffeisenbank lze předčasně splatit bez poplatku

29.05.2007 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


Raiffeisenbank od počátku června nabídne tzv. „turbo“ hypotéku umožňující mimořádné splátky hypotéky bez jakéhokoliv sankčního poplatku. Žadatelé o hypotéku tak mají větší možnost ovlivňovat své měsíční splátky a splácení celého úvěru.

Od počátku června bude Raiffeisenbank nabízet ke všem svým hypotečním produktům kromě hypoték bez dokládání příjmu možnost mimořádných tzv. „turbo“ splátek bez poplatku.  Všichni noví klienti se při žádosti o úvěr budou moci rozhodnout, zda si k hypotéce zvolí možnost „turbo“ splátek. „Klient s turbo splátkou může během splácení úvěru každý rok mimořádně splatit až čtvrtinu nesplacené jistiny bez jakéhokoliv sankčního poplatku, a to opakovaně,“ vysvětlil produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš.

Podmínkou pro mimořádnou splátku je splácení pravidelných splátek alespoň po dobu 12 měsíců. Mimořádnou splátku je přitom možné provést vždy po dalších 12 pravidelných splátkách. Turbo hypotéku ocení zejména klienti, kteří chtějí mít možnost úvěr předčasně splácet a doposud si kvůli tomu sjednávali úvěry s krátkodobou fixací úrokové sazby. „Tito klienti, kteří doposud riskovali při změně úrokové sazby zvýšení anuitní splátky, nyní mohou volit stabilní sazby s dlouhodobou fixací a o možnost mimořádné splátky nepřijdou,“ dodal Jan Bureš.

Turbo hypotéka je další z celé řady novinek, které zájemcům o úvěr umožní nastavit si měsíční splátky, dobu splácení a celkové zatížení hypotékou podle svých potřeb a možností. Raiffeisenbank v posledních měsících zavedla rovněž nové fixace na 2, 4, 6 a 7 let, prodloužila maximální dobu splatnosti hypotéky až na 40 let a uvedla tzv. variabilní hypotéku, u které klient může aktivně ovlivňovat výši měsíční splátky. Všechny tyto novinky ještě více zpřístupnily hypotéky a umožňují naplánování splácení úvěru dle potřeb klientů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy