Mluvčí ČT Krafl míří do diplomacie, povede České centrum v Berlíně

18.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. června (ČTK) - Mluvčí České televize a dřívější zástupce mluvčího exprezidenta Václava Havla Martin Krafl odchází do diplomatických služeb. Od září se stane šéfem Českého centra v Berlíně. Informaci ČTK na dotaz potvrdil sám Krafl. Ministerstvo zahraničí, pod níž České centrum patří, informaci zatím nepotvrdilo.

Krafl řekl, že uspěl v několikakolovém a několikaměsíčním výběrovém řízení na pozici ředitele Českého centra v Berlíně. "Zatím ale zůstávám v ČT, můj odchod na diplomatickou pozici do Berlína proběhne koncem letošního léta. Do Německa se odstěhuji během října," uvedl Krafl.

Krafl se stal mluvčím ČT v únoru 2004, několik měsíců po nástupu jejího současného vedení v čele s generálním ředitelem Jiřím Janečkem. Práce v ČT je pro něj podle jeho slov srdeční záležitost a nebude se mu odcházet lehce, uvedl. O změně obsahu mé práce a o uplatnění v rámci ministerstva zahraničních věcí a Českých center jsem přemýšlel a jednal několik let, podotkl.

"Chci využít svých jazykových znalostí a dosavadních zkušeností ze světa médií, kultury i politiky ve větší míře, než tomu bylo v pozici tiskového mluvčího," řekl Krafl. Dodal, že s ČT chce i na svém berlínském působišti dále spolupracovat.

Před nástupem do ČT Krafl pracoval od dubna 2003 do ledna 2004 jako mluvčí Středočeského kraje a vedoucí Oddělení informací a styku s veřejností Krajského úřadu Středočeského kraje. V letech 1996 až 2003 byl vedoucím Tiskové služby prezidentské kanceláře a zástupce mluvčího prezidenta republiky Václava Havla. V letech 1995 a 1996 pracoval jako moderátor v televizi Premiéra (současná Prima), mezi lety 1993 a 1996 byl redaktorem a moderátorem zpravodajství v rádiích RTL a City.

Krafl je absolventem Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. Loni byl oceněn v anketě Institutu moderní komunikace a Institutu svazu průmyslu ČR titulem Mluvčí roku 2006 a veřejností byl zvolen Mluvčím veřejnosti 2006.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK