Dráhy po dvou letech v pátek opět vypraví autovlak k Jadranu

18.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. června (ČTK) - České dráhy budou od pátku opět vypravovat pravidelný sezonní autovlak z Prahy k pobřeží Jaderského moře. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Naposledy Jadran Expres jezdil v létě 2005, loni se dráhy nedohodly s chorvatskou stranou na podmínkách.

Rychlík, který umožňuje přepravu aut, motocyklů a jízdních kol, bude vyjíždět z Prahy každý den v 7:54 a v chorvatském Splitu bude druhý den ráno v 5:45. Vlak zastavuje ve všech obvyklých rychlíkových stanicích a bude jezdit do 7. září.

"K zavedení pravidelného letního spoje nás přivedl velký zájem našich klientů v minulé sezóně. Mnozí řidiči rádi dají přednost cestě vlakem, když vědí, že jejich auto jede s nimi. Ušetří si tak hodiny strávené za volantem, a přitom se můžou hned z nádraží vydat na cesty ve vlastním voze," uvedl marketingový ředitel Aleš Ondrůj.

Přeprava osobního auta k moři vyjde na 1610 korun, za motocykl cestující zaplatí 1127. Jednosměrná jízdenka vyjde na 2038 korun, s kartou Rail plus pak 1588 korun. Například čtyřčlenná rodina se dvěma dětmi do patnácti let zaplatí s kartou Rail plus za zpáteční jízdenku 6783 korun, u párů se dvěma dětmi do šesti let je to 4951 korun.

Autovlak z Prahy do chorvatského Splitu České dráhy provozovaly od roku 2003. V roce 2005 odvezl na Jadran 795 vozidel a 5600 cestujících, o třetinu více než rok předtím. Průměrná obsazenost byla téměř 70 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK