Gandalovič chystá odvolání šéfa SZIF Ecka

18.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. června (ČTK) - Ministr zemědělství Petr Gandalovič se chystá navrhnout vládě odvolání ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Vladimíra Ecka. Ministr to dnes řekl ČTK s tím, že musí tento krok ještě projednat, ale předložení návrhu předpokládá v průběhu několika dnů až týdnů.

"Myslím si, že ta etapa, která před SZIF je, to znamená v podstatě Program rozvoje venkova, větší důraz na řekněme mezinárodní spolupráci v rámci Evropy, otázky budoucnosti Klasy a podobně potřebují prostě razantnější osobu v čele," řekl ČTK Gandalovič. Jak dále uvedl, o nástupci má již představu, kterou ale hodlá sdělit nejdřív vládě.

Podle serveru Euro OnLine dobře informované zdroje hovoří o tom, že Eckovi bylo vedením ministerstva zemědělství již navrhnuto, aby sám rezignoval, což prý ale odmítl. Podle jiného zdroje dostal nabídku, aby v SZIF zůstal v pozici zástupce ředitele, kde v této funkci už dříve působil, uvedl server.

Eck byl jmenován ředitelem SZIF loni koncem října. Nahradil Jana Höcka, který stál v čele fondu řadu let. Odvolán byl loni v září na návrh tehdejší ministryně zemědělství Mileny Vicenové.

SZIF loni hospodařil s rozpočtem zhruba 50 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK